20.09.2017. 11:50 | Aleksandar Anokić
Bubble prešao u ex-Outlaws

U jednom od najvećih i najneočekivanijih transfera u istoriji balkanske CS:GO scene, bugarska zvezda Kamen "bubble" Kostadinov je pojačao redove ljutih rivala svog bivšeg tima MK, potpisavši za ex-Outlaws.

 

Nakon što je napustio MK pre manje od dve nedelje, mnogi su se pitali gde će jedan od najboljih igrača sa ovih prostora nastaviti karijeru, i da li će to biti tim sa Balkana, ili će se pridružiti nekom od jakih internacionalnih timova. On je izjavio da je MK napustio zato što je izgubio veru da tim može ponovo da se vrati na sam vrh svetske scene, i da zbog toga traži drugi tim.

Ispostavilo sa da je drugi tim niko drugi nego ex-Outlaws, veliki rival MK-a, i druga najjača ekipa u Bugarskoj, koja već neko vreme postiže solidne rezultate na internacionalnoj sceni, ali su i nju zadesili manji problemi, nakon odlaska nekoliko igrača iz startne postave.

Jedan od njih je i Teodor "SPELLAN" Nikolov koji je pre samo nedelju dana napustio ekipu, ali nakon što je čuo vesti od svog kapitena da bubble dolazi u tim, naprasno je promenio odluku, uz verovanje da sa ovom postavom, ex-Outlaws mogu daleko da doguraju.

Timu se priključio i Nikolay "pNshr" Paunin, još jedan iskusni bugarski igrač, i sada je pred nama ono što su bugarski fanovi dugo čekali, i ono ka čemu igrači iz ove zemlje već dugo vremena teže - bugarski super-tim koji ima potencijal daleko da dogura.

Ex-Outlaws sada čine:

Teodor "SPELLAN" Nikolov
Nikolay "niki1" Pantaleev
Georgi "SHiPZ" Grigorov
Kamen "bubble" Kostadinov
Nikolay "pNshr" Paunin

Anton "ToH1o" Georgiev (trener)

Da je tim sa velikim potencijalom u pitanju, već su dokazali savladavši u novoj postavi u okviru drugog kola Esports Balkan League rumunski Nexus 2-1 u ponedeljak. Dok su juče pobedili i poznatu švedsku ekipu GODSENT 16-7 u kvalifikacijama za IEM Oakland 2017.

Ipak ono što je najbitnije je to da ih u četvrtak čeka veliki derbi u okviru Esports Balkan League upravo protiv MK, gde će se igrati kako za izuzetno bitne poene u grupnoj fazi takmičenja, tako i za prestiž i slavu, i nezvaničnu titulu najboljeg CS:GO tima u Bugarskoj.

Da li će bubble nositi ex-Outlaws do pobede protiv svoje bivše ekipe sa kojom se godinama radovao i delio uspeh? Saznaćemo za nešto više od 24 sata, u okviru nastavka drugog kola najvećeg regionalnog esport takmičenja - Esports Balkan League.