29.09.2017. 16:13 | Aleksandar Anokić
GA savladali lidera, RESISTANCE dobio srpski derbi

Juče smo videli i možda najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Esports Balkan League, kada je mađarski tim Game Agents savladao lidera na tabeli MK sa 2-0, nakon čega je usledio izuzetno uzbudljiv duel srpskih ekipa, u kojem je RESISTANCE savladao Squared rezultatom 2-1.

Viktor "flash" Tamas Bea je bio vezoma raspoložen na prvoj mapi u meču protiv MK. On je poveo Game Agents do 9-6 prednosti na Cobblestoneu sjajno odigravši T stranu, ali je iskusni bugarski tim uzvratio istim rezultatom u nastavku, čak su i imali 15-14 prednost, ali nisu uspeli da privedu mapu kraju u svoju korist. Game Agents je to iskoristio na najbolji mogući način, pobedivši 4 od 5 rundi u produžetku, što im je donelo 19-16 pobedu.

Na mapi Overpass smo videli neizvesnu borbu u prvom poluvremenu, gde su Game Agents dobrom CT igrom poveli 8-7 na poluvremenu, da bi u nastavku koncetracija ekipi MK potpuno opala, nisu uspeli da izdrže nalete mađarske ekipe kojoj je sve polazilo za rukom, što im je donelo 16-10 trijumf, i važne bodove u trci za plejof, jer su sada ponovo izjednačeni sa rumunskom ekipom Nexus sa po šest bodova, i ponovo je sve otvoreno.

Jedna od stvari po kojima ćemo pamtiti duel ekipe RESISTANCE i Squared je to da su se sve tri mape završile identičnim rezultatom 16-7. Inferno je osvojio RESISTANCE, a učinak Alekse "Impulse" Stankića će se prepričavati neko vreme. Sa 36 killova i samo 11 smrti, sa +25 K/D skorom i 2.62 rejtingom, Impulse je pružio partiju koju je zaista teško opisati superlativima. Na mapi Overpass Squared je uspeo da ga zaustavi, tada na scenu stupa njihov igrač Matija "NyX" Jovanović sa + 16 K/D skorom i 1.89 rejtingom, da bi u trećoj odlučujućoj mapi proradio i Nemanja "k1Ng0r" Bošković, i sa 26 fragova uz ponovo raspoloženog Aleksu, doneo važna tri boda svojoj ekipi.

Zaista je pravo uživanje gledati u kakvog igrača izrasta Impulse, i ako ovako nastavi pred njim je svetla budućnost. A kada su ekipe u pitanju, Squared je ovim porazom ostao na dnu tabele sa 0-3 skorom uz ekipu KlikTech, dok će RESISTANCE nastaviti da se bori za top 4 i LAN završnicu prve sezone takmičenja.